“Harde werker, niet weten wat ik wil, zoekende, onzeker kunnen zijn en over mijn grenzen (laten) gaan. Veel stress, vaak moe en zorgde niet zo goed voor mezelf. Dat is wie ik jarenlang geweest ben.

Het klinkt misschien cliché, maar ik voelde altijd wel dat ik niet deed waar ik helemaal gelukkig van werd en wist dat ik niet altijd deed wat goed voor me was. Ik had moeite met balans krijgen en houden. Ik zocht de oplossing buiten mezelf; harder werken, kwaliteit verbeteren, meer verantwoordelijkheid op me nemen, misschien weer een opleiding erbij. Maar dit zorgde alleen maar voor nog meer energie kwijtraken en teleurstelling, waardoor ik moedeloos werd en op kon geven. En zonder dat ik het echt door had, gaf ik in de loop der jaren al mijn energie weg. Ik dacht dat het zo hoorde, dat het van mij verwacht werd, dat het gewoon bij het leven hoorde.

In de tweede helft van 2020 ben ik vervolgens gestopt met mijn vaste baan bij het bedrijf waar ik bijna 7 jaar werkte. Weg “veiligheid”, weg vast inkomen en vertrouwde omgeving. En daar zat ik zonder plan…Waarom ik dit gedaan heb? Ik moest wel, want mijn lichaam en hoofd gaven aan dat het opnieuw ten koste van mijn gezondheid zou gaan als ik niet iets zou veranderen. En ik had mezelf beloofd dat nooit meer te laten gebeuren.

En toen kwam ik in aanraking met Body Mind Release en Neuro Linguïstisch Programmeren. Wat hebben deze twee voor een verandering in mijn leven gezorgd!! Ik kreeg glashelder dat wat ik hierboven schrijf veroorzaakt werd door mijn eigen beperkende gevoelens en overtuigingen (mijn ballast).

Ik kwam erachter dat ik last had van innerlijke saboteurs! Ik leerde dat je onderbewustzijn/je ballast voor 95% verantwoordelijk is voor hoe je je voelt, wat je denkt en hoe je handelt en reageert en of iets wel of niet lukt. Wat voor geweldig plan je bewustzijn ook bedenkt, als je onderbewustzijn dit saboteert dan lukt je plan toch niet en vervolgens voel je je alleen maar slechter, want je bevestigt hiermee weer je eigen beperkende gedachtes. Toen besefte ik waarom ik nooit verder kwam in mijn leven en alsmaar zoekende bleef. Het kwartje viel dat als ik al een plan ging maken er niets van terechtkwam, want in mijn hoofd spookten gedachtes als ‘Het lukt je toch niet’ en ‘Je bent niet goed genoeg’.

Toch dacht ik tot die tijd dat ik me al aardig had ontwikkeld, ook op het gebied van zelfontwikkeling, maar wat had ik nog veel saboterende gedachten in mijn onderbewustzijn. Confronterend en soms pijnlijk en verdrietig, maar door NLP en BMR heb ik hier inzicht in gekregen en heb ik ze los kunnen laten.

Gevolg is dat ik gestart ben met doen waar ik blij van word en dat wil ik blijven doen. Daarbij ben ik meer in balans en voel ik minder grote pieken en diepe dalen, ze zijn nu behapbaar. Ik leef nu vanuit mezelf, met andere woorden: ik kies mijn acties niet meer omdat ik denk dat anderen dit van mij verwachten of omdat ik het belangrijk vind hoe anderen over mij denken. Ik heb meer zelfvertrouwen en vertrouwen, waardoor ik me door de stroom mee durf te laten voeren zonder in de stress te raken.

Resultaat: ik heb meer levensvreugde, rust en energie en geniet meer. DIT GUN IK JOU OOK!! 

– Renate Furrer